Overslaan naar inhoud

DID YOU KNOW THAT...

Enkele interessante informatieve weetjes en veelgestelde vragen van ICE ICE AMY kan je hieronder vinden. Wij geven je er met veel plezier een antwoord op! 


OUR ICE CREAMS





AMY 

SCOOP SHOPS

Enkel de vegan opties zijn volledig lactosevrij. We horen wel vaak dat mensen met lactose intolerantie minder last hebben van ons ijs omdat we niet met bewerkte melkproducten werken (melkpoeder, UHT melk). De DARKEST CHOCOLATE is het laagst in lactose - dus misschien een instapmodel om te proeven. 

Ja, al ons ijs is gemaakt met gepasteuriseerde melk; behalve ijs waar alcohol in is verwerkt. 

Ja, maar minder dan in gewoon ijs/gelato omdat we werken met pure smaken en niet meer toevoegen dan nodig.  Suikervrij ijs doen we bewust niet omdat we geen voorstander zijn van stevia of andere suikervervangers, we houden het graag puur. En het is zeker oké, liever 1 goed bolletje ijs dan 2 bollen met stevia - dat is onze visie. Sommige smaken bevatten wel minder suiker dan andere, denk maar aan Baked Banana Brown Sugar, Darkest Chocolate, Strawberry Buttermilk, Pistachio Honey, Fior di Latte … 

Onze signature smaken en dus smaken die we altijd hebben, zijn VANILLA FROM UGANDA, DARKEST CHOCOLATE OLIVE OIL & SEASALT, LEMON BFY, SALTY CARAMEL, DARK CHOCOLATE STRACCIATELLA, ECLAIR & VANILLEPUDDING SPECULOOS. 


Daarnaast hebben we een seasonal collection die bestaat uit 6 smaken die om de 3 maanden vervangen worden en dus meegaan met de seizoenen. Je kan het wat vergelijken met de kledingcollectie's, denk hierbij bijvoorbeeld aan STRAWBERRY BFY en PURPLE DISCO LAVENDER. Ook hebben we steeds 2 limited edition smaken die in beperkte oplage gemaakt worden en dus afhankelijk van de populariteit 2 tot 4 weken in het assortiment blijven MISO CARAMEL en WILD HOP STRACCIATELLA. 


Tot slot werken we ook met specials, dit zijn verrassende dessertcombinaties, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan onze EASTER PROFITEROLE tijdens de paasperiode of onze MOJITO SUNDAE die je gedurende de hele zomer kan verkrijgen. 

Neem zeker een kijkje op onze socials om up-to-date te blijven van de huidige smaken. 

We kiezen er bewust voor om geen sorbet aan te bieden aangezien we het verschil hierbij niet kunnen maken. Veel sorbets zijn waterig of overdreven zoet doordat de opbouw van sorbetijs gewoon water, suiker en fruit is. Dat willen we vermijden en kiezen dus heel weloverwogen voor een basis van room en of karnemelk. 


Dit is een afkorting die we gebruiken wanneer ons ijs een basis van karnemelk (buttermilk) heeft en staat dus voor buttermilk frozen yoghurt. Karnemelk zorgt er bijvoorbeeld voor dat het zuurtje in de aardbei naar boven gebracht wordt. Het ijs heeft een romige textuur die toch licht is en niet te zwaar wordt. 

Ons ijs is uiteraard te koop in onze scoop shops, op onze versgebakken hoorntjes, in een versgebakken waffle bowl, cup (250ml) of pint (500ml). Daarnaast kan je ook altijd je favoriete ijssmaak bestellen door ons een mailtje of berichtje sturen via Instagram. 


Ons ijs bevat minder lucht en suiker dan standaard schepijs. Hierdoor is het niet schepbaar op -18°C. De aanbevolen bewaartemperatuur is -16°C. De ideale scheptemperatuur anderzijds is -14°C. 

Yes, absolutely — ICE ICE AMY werkt samen met horecazaken die op zoek zijn naar een uitzonderlijk ijsproduct. Maar: niet zomaar met iedereen.

Voor ons is het belangrijk dat er een echte match is tussen jullie zaak en ons merk. We zoeken geen puur verkoopkanaal, maar wel een samenwerking die klopt qua visie, waarden en kwaliteit.

We werken met pure ingrediënten, ontwikkelen elke smaak zelf, en streven naar een ijsbeleving die verrassend én premium is. Daarom vinden we het ook essentieel dat ICE ICE AMY expliciet vermeld wordt op de kaart — het is geen anoniem bolletje ijs, maar een verhaal op zich.

Denk jij dat jouw zaak perfect aansluit bij onze filosofie?

Stuur ons gerust een mailtje via contact@iceiceamy.be met een korte voorstelling van je zaak, en dan bekijken we graag samen de mogelijkheden.

In de pint zelf, afgesloten met het deksel in een diepvries van -18 graden Celcius. Wanneer je het ijs niet allemaal in één keer opeet (we won't judge) en je de pot dus geregeld open- en toedoet, dan raden we aan om bovenop het ijs vershoudfolie te leggen en de pot ondersteboven in de diepvries te bewaren. 


Amélie Cobbaert is de founder van ICE ICE AMY. Ze is van opleiding burgerlijk ingenieur in de chemie en heeft een grote liefde voor écht eten. Bij het ontstaan van ICE ICE AMY stelde ze zichzelf een eenvoudige maar uitdagende vraag: kan ijs anders?

Ze droomde van ijs dat niet alleen lekker is, maar ook zuiver, eerlijk en vol smaak — zonder kunstmatige hulpstoffen of kant-en-klare mixen. Ijs dat aanvoelt als een dessert van een topchef, maar dan in een hoorntje.

Na twee jaar experimenteren met textuur, temperatuur, smaakopbouw en natuurlijke ingrediënten, ontwikkelde ze een unieke receptuur zonder eigeel, stabilisatoren of emulgatoren. En zo werd ICE ICE AMY geboren — eerst op een bakfiets op de dijk in Oostende, vandaag met twee scoop shops en een missie om ijs opnieuw bijzonder te maken.

ICE ICE AMY is in 2021 gestart in Oostende in de Langestraat, sinds december 2024 zitten we ook op de Kouter in Gent. Waar ICE ICE AMY in de toekomst nog naar toe wil is voor ons een weet, maar voor jullie moet het nog wat spannend blijven, niet? Kortom: ICE ICE AMY komt van aan zee, maar is gemaakt om grenzen te verleggen — in smaak, in beleving én in verhaal.

ICE ICE AMY is in 2021 gestart in Oostende in de Langestraat, sinds december 2024 zitten we ook op de Kouter in Gent. Waar we in de toekomst nog naar toe willen is voor ons een weet, maar voor jullie misschien een raadsel, het moet nog wat spannend blijven, niet? Kortom: ICE ICE AMY komt van aan zee, maar is gemaakt om grenzen te verleggen — in smaak, in beleving én in verhaal.


Wij hebben momenteel twee scoop shops, eentje in Oostende in de Langestraat en eentje op de Kouter in Gent. 

In onze scoop shop in Oostende is er zowel binnen als buiten plaats om je ijsje, koffietje, etc. ter plaatse te consumeren. 


In Gent kan je je ijsje niet binnen consumeren, echter zijn er op de Kouter tal van bankjes om van je ijsje of drankje te genieten! 

Dat kan zeker! We hebben heerlijke koffie met koffiebonen van OR milkshakes onder de naam ICE ICE latté, thee, maar ook Rennet van de mobiele appelpers. 

Jazeker, aangezien we onze hoorntjes zelf en vers maken kan je deze ook aankopen, ook ronde koekjes kunnen aangekocht worden. Daarnaast verkopen we ook onze huisgemaakte sauzen (karamel, chocolade, coulis), toppings (crunchy pecan en pistache) en huisgemaakte granola. 

Bij ICE ICE AMY geloven we dat écht genieten ook bewust kan. Daarom gebruiken we enkel lepeltjes en verpakkingen die lief zijn voor de planeet. De potjes voor take-away zijn gemaakt van natuurlijk suikerriet: volledig composteerbaar én 100% plasticvrij.

Onze proeplepels zijn uit metaal en dus, de take-away lepeltjes zijn ook herbruikbaar én biologisch afbreekbaar — een kleine lepel met een groot verschil. 

Eet je je ijsje ter plaatse in onze scoop shop in Oostende? Dan krijg je van ons een echt metalen lepeltje. Na gebruik wassen we het gewoon weer af. Lekker duurzaam dus, net zoals ons ijs.



WAFFLE CONES





EVENTS

TEAM

Yes, wij maken al onze hoorntjes écht zelf. Elke dag. 

In onze scoop shops ruik je het vaak al van ver: de geur van versgebakken hoorntjes die nog warm van het wafelijzer komen. Geen standaard 'kartonnen' fabriekskoekjes bij ICE ICE AMY, maar een eigen recept dat zorgt voor die perfecte crunch en het perfecte einde van een heerlijk momentje voor jezelf. 


Omdat we geloven jouw geweldig ijsmomentje ook een geweldig einde verdient. En omdat we dan volledige controle hebben over de smaak, textuur en kwaliteit. Zo kunnen we het verschil maken — van eerste hap tot laatste kruimel.

Ja, gluten en lactose. 



Ja. 


Nee, logistieke redenen laten ons niet toe dit te doen. Je kan ons ijs wel altijd bestellen en afhalen in een scoop shop. Dit is mogelijk in 250 ml of pints 500 ml. 

Dit jaar zullen we te vinden zijn op Gent Smaakt van 28 mei t.e.m. 1 juni en op Ostendaise op 21 en 22 juni. Kom zeker eens langs! 


Bekijk onze teampagina en leer ons team kennen! Wil je ons team graag vervoegen? Neem dan zeker een kijkje op onze 'JOBS' pagina. 

Voor onze scoop shops werken we voornamelijk met gedreven studenten. 



Waar innovatie en prestaties elkaar ontmoeten
Waar innovatie en prestaties elkaar ontmoeten