Overslaan naar inhoud







DID YOU KNOW THAT...

Enkele interessante weetjes en veelgestelde vragen over ICE ICE AMY kan je hieronder vinden. Wij geven je er met veel plezier een antwoord op! 

OUR ICE CREAMS

Enkel de vegan opties zijn volledig lactosevrij. We horen wel vaak dat mensen met lactose intolerantie minder last hebben van ons ijs omdat we niet met bewerkte melkproducten werken (melkpoeder, UHT melk). De DARKEST CHOCOLATE is het laagst in lactose - dus misschien een instapmodel om te proeven. 

Ja, al ons ijs is gemaakt met gepasteuriseerde melk; behalve ijs waar alcohol in is verwerkt. 

Ja, maar minder dan in gewoon ijs/gelato omdat we werken met pure smaken en niet meer toevoegen dan nodig.  Suikervrij ijs doen we bewust niet omdat we geen voorstander zijn van stevia of andere suikervervangers, we houden het graag puur. En het is zeker oké, liever 1 goed bolletje ijs dan 2 bollen met stevia - dat is onze visie. Sommige smaken bevatten wel minder suiker dan andere, denk maar aan Baked Banana Brown Sugar, Darkest Chocolate, Strawberry Buttermilk, Pistachio Honey, Fior di Latte … 

Onze signature smaken en dus smaken die we altijd hebben, zijn VANILLA FROM UGANDA, DARKEST CHOCOLATE OLIVE OIL & SEASALT, LEMON BFY, SALTY CARAMEL, DARK CHOCOLATE STRACCIATELLA, ECLAIR & VANILLEPUDDING SPECULOOS. 

Daarnaast hebben we een seasonal collection die bestaat uit 6 smaken die om de 3 maanden vervangen worden en dus meegaan met de seizoenen. Je kan het wat vergelijken met de kledingcollectie's, denk hierbij bijvoorbeeld aan STRAWBERRY BFY en PURPLE DISCO LAVENDER. Ook hebben we steeds 2 limited edition smaken die in beperkte oplage gemaakt worden en dus afhankelijk van de populariteit 2 tot 4 weken in het assortiment blijven.

Tot slot werken we ook met specials, dit zijn verrassende dessertcombinaties, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan AMY'S BRIOCHE BURGER tijdens de herfst of onze MOJITO SUNDAE die je gedurende de hele zomer kan verkrijgen. 

Neem zeker een kijkje op onze socials om up-to-date te blijven van de huidige smaken. 

We kiezen er bewust voor om geen sorbet aan te bieden aangezien we het verschil hierbij niet kunnen maken. Veel sorbets zijn waterig of overdreven zoet doordat de opbouw van sorbetijs gewoon water, suiker en fruit is. Dat willen we vermijden en kiezen dus heel weloverwogen voor een basis van room en of karnemelk. 

Dit is een afkorting die we gebruiken wanneer ons ijs een basis van karnemelk (buttermilk) heeft en staat dus voor buttermilk frozen yoghurt. Karnemelk zorgt er bijvoorbeeld voor dat het zuurtje in de aardbei naar boven gebracht wordt. Het ijs heeft een romige textuur die toch licht is en niet te zwaar wordt.  

Ons ijs is uiteraard te koop in onze scoop shops, op onze versgebakken hoorntjes, in een versgebakken waffle bowl, cup (250ml) of pint (500ml). Daarnaast kan je ook altijd je favoriete ijssmaak bestellen via onze webshop, dan kun je je pint op een zelfgekozen datum ophalen in de scoop shop, of via Deliveroo in Gent of TakeAway in Oostende, dan wordt hij bij jou thuis geleverd!

Ons ijs bevat minder lucht en suiker dan standaard schepijs. Hierdoor is het niet schepbaar op -18°C. De aanbevolen bewaartemperatuur is -16°C. De ideale scheptemperatuur anderzijds is -14°C. 

Nee, ons ijs is niet geschikt voor horeca. Door het lagere suiker- en luchtgehalte wordt het in een standaard diepvries van -18°C te hard om vlot te scheppen. Ons ijs is dus speciaal gemaakt om thuis van te genieten, waar je het even kan laten rusten tot het perfect schepbaar is. 

In de pint zelf, afgesloten met het deksel in een diepvries van -18 graden Celcius. Wanneer je het ijs niet allemaal in één keer opeet (we won't judge) en je de pot dus geregeld open- en toedoet, dan raden we aan om bovenop het ijs vershoudfolie te leggen en de pot ondersteboven in de diepvries te bewaren.  

AMY


Amélie Cobbaert is de founder van ICE ICE AMY. Ze is van opleiding burgerlijk ingenieur in de chemie en heeft een grote liefde voor écht eten. Bij het ontstaan van ICE ICE AMY stelde ze zichzelf een eenvoudige maar uitdagende vraag: kan ijs anders?


Ze droomde van ijs dat niet alleen lekker is, maar ook zuiver, eerlijk en vol smaak — zonder kunstmatige hulpstoffen of kant-en-klare mixen. Ijs dat aanvoelt als een dessert van een topchef, maar dan in een hoorntje.

Na twee jaar experimenteren met textuur, temperatuur, smaakopbouw en natuurlijke ingrediënten, ontwikkelde ze een unieke receptuur zonder eigeel, stabilisatoren of emulgatoren. En zo werd ICE ICE AMY geboren — eerst op een bakfiets op de dijk in Oostende, vandaag met twee scoop shops en een missie om ijs opnieuw bijzonder te maken.

ICE ICE AMY is in 2021 gestart in Oostende in de Langestraat, sinds december 2024 zitten we ook op de Kouter in Gent. Waar ICE ICE AMY in de toekomst nog naar toe wil is voor ons een weet, maar voor jullie moet het nog wat spannend blijven, niet? Kortom: ICE ICE AMY komt van aan zee, maar is gemaakt om grenzen te verleggen — in smaak, in beleving én in verhaal.

Bij Ice Ice Amy geloven we dat echt lekker ijs begint bij de bron. Daarom werken we nauw samen met lokale, gepassioneerde partners die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en transparantie. 


  • Onze zuivel (melk, room, yoghurt, etc.) komt van ’t Vogelsteen in Pervijze, een polderboerderij met Holstein- en Jersey-koeien. De melk wordt elke dag vers verwerkt, zonder bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen.
  • Voor rood fruit (zoals frambozen, bramen, etc.) werken we onder andere met Hoogmeierij Passendaele, waar lokale telers hun fruit bezorgen voor onze seizoenssmaken.
  • Voor chocolade gebruiken we Casa Luker, gespecialiseerd in Cacao Fino de Aroma, met oog voor duurzaamheid, direct trade en kwaliteit.
  • Onze honing halen we kraakverse bij Bijenhuis Lekens, een lokaal imkerbedrijf, wat bijdraagt aan de natuurlijke geur, smaak en textuur van onze smaken.
  • Voor noten zoals pistache en hazelnoot werken we samen met T-Nuts, die op artisanale wijze noten selecteert en brandt, en ons voorziet van hoogwaardige noten. 
  • En voor onze koffiesmaken werken we samen met OR Coffee Roasters, een bedrijf dat directe relaties onderhoudt en zich richt op duurzame, single-origin koffiebonen.

Door met zulke toegewijde partners te werken, vermijden we kunstmatige smaakpasta’s, ijsverbeteraars of aroma’s. Het vraagt meer werk, maar het resultaat: puur, eerlijk én smaakvol ijs.

SCOOP SHOPS

Wij hebben momenteel twee scoop shops, eentje in Oostende in de Langestraat en eentje op de Kouter in Gent. 

In onze scoop shop in Oostende is er zowel binnen als buiten plaats om je ijsje, koffietje, etc. ter plaatse te consumeren. 

In Gent kan je je ijsje niet binnen consumeren, maar op de Kouter zijn er tal van bankjes om van je ijsje of drankje te genieten!  

Dat kan zeker! We hebben heerlijke koffie met koffiebonen van OR milkshakes onder de naam ICE ICE latté, thee, maar ook Rennet van de mobiele appelpers. 

Jazeker, aangezien we onze hoorntjes zelf en vers maken kan je deze ook aankopen, ook ronde koekjes kunnen aangekocht worden. Daarnaast verkopen we ook onze huisgemaakte sauzen (karamel, chocolade, coulis), toppings (crunchy pecan en pistache) en huisgemaakte granola. 

Bij ICE ICE AMY geloven we dat écht genieten ook bewust kan. Daarom gebruiken we enkel lepeltjes en verpakkingen die lief zijn voor de planeet. De potjes voor take-away zijn gemaakt van natuurlijk suikerriet: volledig composteerbaar én 100% plasticvrij.

Onze proeplepels zijn uit metaal en dus, de take-away lepeltjes zijn ook herbruikbaar én biologisch afbreekbaar — een kleine lepel met een groot verschil. 

Eet je je ijsje ter plaatse in onze scoop shop in Oostende? Dan krijg je van ons een echt metalen lepeltje. Na gebruik wassen we het gewoon weer af. Lekker duurzaam dus, net zoals ons ijs.

WAFFLE CONES

Yes, wij maken al onze hoorntjes écht zelf. Elke dag. In onze scoop shops ruik je het vaak al van ver: de geur van versgebakken hoorntjes die nog warm van het wafelijzer komen. Geen standaard 'kartonnen' fabriekskoekjes bij ICE ICE AMY, maar een eigen recept dat zorgt voor die perfecte crunch en het perfecte einde van een heerlijk momentje voor jezelf. 

Omdat we geloven jouw geweldig ijsmomentje ook een geweldig einde verdient. En omdat we dan volledige controle hebben over de smaak, textuur en kwaliteit. Zo kunnen we het verschil maken — van eerste hap tot laatste kruimel.

Ja, gluten en lactose. 

Ja.

EVENTS


Nee, jammer genoeg kunnen je ons niet boeken voor feesten of evenementen, logistiek krijgen we dat niet rond. Maar… je kan ons ijs wél altijd bestellen via de webshop en afhalen in onze scoop shops. 

Wij zijn meestal op Ostendaise en Theater aan Zee te vinden! Updates hierover lees je hier of op onze socials!

JOBS


Ja, graag! We staan altijd open voor enthousiaste mensen die ons team willen versterken. Neem zeker een kijkje op onze jobs-pagina om te zien welke vacatures er openstaan.

OUR ICE CREAMS




AMY 

SCOOP SHOPS

Enkel de vegan opties zijn volledig lactosevrij. We horen wel vaak dat mensen met lactose intolerantie minder last hebben van ons ijs omdat we niet met bewerkte melkproducten werken (melkpoeder, UHT melk). De DARKEST CHOCOLATE is het laagst in lactose - dus misschien een instapmodel om te proeven. 

Ja, al ons ijs is gepasteuriseerd dus volledig veilig voor zwangere vrouwen. 

Ijs met alcohol zou ik niet aanraden aan zwangere vrouwen. 

Ja, maar een pak minder dan in gewoon ijs/gelato omdat we werken met pure smaken en niet meer toevoegen dan nodig.  Suikervrij ijs doen we bewust niet omdat we geen voorstander zijn van stevia of andere suikervervangers, we houden het graag puur. En het is zeker oké, liever 1 goed bolletje ijs dan 2 bollen met stevia - dat is onze visie. Sommige smaken bevatten wel minder suiker dan andere, denk maar aan Baked Banana Brown Sugar, Darkest Chocolate, Strawberry Buttermilk, Pistachio Honey, Fior di Latte … 

Onze signature smaken en dus smaken die we altijd hebben, zijn VANILLA FROM UGANDA, DARKEST CHOCOLATE OLIVE OIL & SEASALT, LEMON BFY, SALTY CARAMEL, DARK CHOCOLATE STRACCIATELLA, ECLAIR & VANILLEPUDDING SPECULOOS. 

Daarnaast hebben we een seasonal collection die bestaat uit 6 smaken die om de 3 maanden vervangen worden en dus meegaan met de seizoenen. Je kan het wat vergelijken met de modecollectie's, denk hierbij bijvoorbeeld aan STRAWBERRY BFY en PURPLE DISCO LAVENDER. Ook hebben we steeds 2 limited edition smaken die in beperkte oplage gemaakt worden en dus afhankelijk van de populariteit 2 tot 4 weken in het assortiment blijven MISO CARAMEL en WILD HOP STRACCIATELLA. 

Tot slot werken we ook met specials, dit zijn verrassende dessertcombinaties, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan onze EASTER PROFITEROLE tijdens de paasperiode of onze MOJITO SUNDAE die je gedurende de hele zomer kan verkrijgen. 

Neem zeker een kijkje op onze socials of de website om up-to-date te blijven van de huidige smaken. 

We kiezen er bewust voor om geen sorbet aan te bieden aangezien we het verschil hierbij niet kunnen maken. Sorbets bestaan hoofdzakelijk uit water, suiker en fruit, dit zorgt voor een totaal anders resultaat qua mondgevoel dan ons ijs. De fruitsmaken worden bij ons gemaakt op basis van karnemelk en yoghurt, om een romige structuur te verkrijgen die toch licht is.

Dit is een afkorting die we gebruiken wanneer ons ijs een basis van karnemelk (buttermilk) heeft en staat dus voor buttermilk frozen yoghurt. Karnemelk zorgt er bijvoorbeeld voor dat het zuurtje in de aardbei naar boven gebracht wordt. Het ijs heeft een romige textuur die toch licht is en niet te zwaar wordt. 

In onze scoop shops kan je genieten van de perfecte ICE ICE AMY ervaring : een versgebakken waffle met je favoriete smaak. Ook zit onze TAKE HOME diepvries vol met pints (halve liter potjes) die ideaal zijn om mee te nemen naar huis, vrienden of familie. Deze kan je bestellen via onze webshop om af te halen op een dag naar keuze in de shop of te laten leveren aan huis (Gent en Oostende).

Wij kiezen ervoor om geen lucht toe te voegen aan het ijs, dit heeft een grote invloed op de schepbaarheid. Ook door ons lager suikergehalte is het lastig om ons ijs direct te scheppen. Daarom raden wij aan ijs een 15 minuten vooraf op temperatuur te laten komen in de koelkast. 

Nee, uit het verleden merkten we al dat dit niet haalbaar is voor de keuken. Door het lagere suiker- en luchtgehalte wordt het in een standaard diepvries van -18°C te hard om vlot te scheppen tijdens een drukke service. Ons ijs is dus speciaal gemaakt om thuis van te genieten, waar je het even kan laten rusten tot het perfect schepbaar is. 🍦

In de pint zelf, afgesloten met het deksel in een diepvries van -18°C. Wanneer je het ijs niet allemaal in één keer opeet (we won't judge), laat het zeker niet smelten voor je het terug invriest. Anders is de structuur kapot en maak je er beter een milkshake van. 

Als je de pot dus geregeld open- en toedoet, dan raden we aan om bovenop het ijs vershoudfolie te leggen en de pot ondersteboven in de diepvries te bewaren. Zo voorkom je dat er een laagje op het ijs komt. 

Amélie Cobbaert is de founder van ICE ICE AMY. Ze is van opleiding burgerlijk ingenieur in de chemie en heeft een grote liefde voor écht eten. Bij het ontstaan van ICE ICE AMY stelde ze zichzelf een eenvoudige maar uitdagende vraag: kan ijs anders?

Ze droomde van ijs dat niet alleen lekker is, maar ook zuiver, eerlijk en vol smaak — zonder kunstmatige hulpstoffen of kant-en-klare mixen. Ijs dat aanvoelt als een dessert van een topchef, maar dan in een hoorntje.

Na twee jaar experimenteren met textuur, temperatuur, smaakopbouw en natuurlijke ingrediënten, ontwikkelde ze een unieke receptuur zonder eigeel, stabilisatoren of emulgatoren. En zo werd ICE ICE AMY geboren — eerst op een bakfiets op de dijk in Oostende, vandaag met twee scoop shops en een missie om ijs opnieuw bijzonder te maken.

ICE ICE AMY is in 2021 gestart in Oostende in de Langestraat, sinds december 2024 zitten we ook op de Kouter in Gent. Waar ICE ICE AMY in de toekomst nog naar toe wil is voor ons een weet, maar voor jullie moet het nog wat spannend blijven, niet? Kortom: ICE ICE AMY komt van aan zee, maar is gemaakt om grenzen te verleggen — in smaak, in beleving én in verhaal.

Bij Ice Ice Amy geloven we dat echt lekker ijs begint bij de bron. Daarom werken we nauw samen met lokale, gepassioneerde partners die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en transparantie. 

  • Onze zuivel (melk, room, yoghurt, etc.) komt van ’t Vogelsteen in Pervijze, een polderboerderij met Holstein- en Jersey-koeien. De melk wordt elke dag vers verwerkt, zonder bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen.
  • Voor rood fruit (zoals frambozen, bramen, etc.) werken we onder andere met Hoogmeierij Passendaele, waar lokale telers hun fruit bezorgen voor onze seizoenssmaken.
  • Voor chocolade gebruiken we Casa Luker, gespecialiseerd in Cacao Fino de Aroma, met oog voor duurzaamheid, direct trade en kwaliteit.
  • Onze honing halen we kraakverse bij Bijenhuis Lekens, een lokaal imkerbedrijf, wat bijdraagt aan de natuurlijke geur, smaak en textuur van onze smaken.
  • Voor noten zoals pistache en hazelnoot werken we samen met T-Nuts, die op artisanale wijze noten selecteert en brandt, en ons voorziet van hoogwaardige noten. 
  • En voor onze koffiesmaken werken we samen met OR Coffee Roasters, een bedrijf dat directe relaties onderhoudt en zich richt op duurzame, single-origin koffiebonen.

Door met zulke toegewijde partners te werken, vermijden we kunstmatige smaakpasta’s, ijsverbeteraars of aroma’s. Het vraagt meer werk, maar het resultaat: puur, eerlijk én smaakvol ijs.


Wij hebben momenteel twee scoop shops, eentje in Oostende in de Langestraat en eentje op de Kouter in Gent. 

In onze scoop shop in Oostende is er zowel binnen als buiten plaats om je ijsje, koffietje, etc. ter plaatse te consumeren. 

In Gent kan je je ijsje niet binnen consumeren, maar op de Kouter zijn er tal van bankjes om van je ijsje of drankje te genieten!  

Dat kan zeker! We hebben heerlijke koffie met koffiebonen van OR milkshakes onder de naam ICE ICE latté, thee, maar ook Rennet van de mobiele appelpers. 

Jazeker, aangezien we onze hoorntjes zelf en vers maken kan je deze ook aankopen, ook ronde koekjes kunnen aangekocht worden. Daarnaast verkopen we ook onze huisgemaakte sauzen (karamel, chocolade, coulis), toppings (crunchy pecan en pistache) en huisgemaakte granola. 

Bij ICE ICE AMY geloven we dat écht genieten ook bewust kan. Daarom gebruiken we enkel lepeltjes en verpakkingen die lief zijn voor de planeet. De potjes voor take-away zijn gemaakt van natuurlijk suikerriet: volledig composteerbaar én 100% plasticvrij.

Onze proeplepels zijn uit metaal en dus, de take-away lepeltjes zijn ook herbruikbaar én biologisch afbreekbaar — een kleine lepel met een groot verschil. 

Eet je je ijsje ter plaatse in onze scoop shop in Oostende? Dan krijg je van ons een echt metalen lepeltje. Na gebruik wassen we het gewoon weer af. Lekker duurzaam dus, net zoals ons ijs.​


WAFFLE CONES




EVENTS

JOBS

Yes, wij maken al onze hoorntjes écht zelf. Elke dag. Ook het deeg wordt allemaal gemaakt in onze eigen keuken. 

In onze scoop shops ruik je het vaak al van ver: de geur van versgebakken hoorntjes die nog warm van het wafelijzer komen. Geen standaard 'kartonnen' fabriekskoekjes bij ICE ICE AMY, maar een eigen recept dat zorgt voor die perfecte crunch en het perfecte einde van een heerlijk momentje voor jezelf. 

Omdat we geloven jouw geweldig ijsmomentje ook een geweldig einde verdient. En omdat we dan volledige controle hebben over de smaak, textuur en kwaliteit. Zo kunnen we het verschil maken — van eerste hap tot laatste kruimel.

Ja, gluten en lactose. 



Ja. 


Nee, jammer genoeg kunnen je ons niet boeken voor feesten of evenementen, logistiek krijgen we dat niet rond. Maar… je kan ons ijs wél altijd bestellen via de webshop en afhalen in onze scoop shops. 

Wij zijn meestal op Ostendaise en Theater aan Zee te vinden! Updates hierover lees je hier of op onze socials!


Ja, graag! We staan altijd open voor enthousiaste mensen die ons team willen versterken. Neem zeker een kijkje op onze jobs-pagina om te zien welke vacatures er openstaan.