OUR PARTNERS
Alone we are smart, together we are brilliant. Om ijs van scratch te maken – zonder smaakpasta’s, ijsverbeteraars & aroma’s – werken we nauw samen met boeren, telers, producenten & klanten. Dit noemen wij het BETTER TOGETHER model.
We bouwen aan relaties met gepassioneerde leveranciers die streven naar kwaliteit, duurzaamheid en transparantie. Zij dragen bij aan één gemeenschappelijk doel, beter ijs maken. Deze nauwe samenwerking zorgen ervoor dat we toegang krijgen tot fantastische, seizoensgebonden producten vol van smaak. Op deze manier ijs maken vraagt meer kennis en moeite dan de industriële manier met toevoegingen, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de moeite waard is.
Leer onze partners kennen 👇
VLAAMSE WEIDEMELK
Zuivel is de basis van alles wat we doen, dus werken we samen met één van de beste. ‘T Vogelsteen, een mooie polderboerderij met witgekalkte poort gelegen in Pervijze, levert ons zalig verse melk en room afkomstig van Holstein & Jersey koeien. Deze koeien geven elke dag opnieuw het beste van zichzelf. Tweemaal per dag worden ze gemolken en de melk wordt onmiddellijk verwerkt tot dagverse zuivelproducten zonder bewaarmiddelen, kleur- of smaakstoffen. We kopen ook hun superromige, ongelooflijk vers smakende yoghurt die ons Buttermilk Frozen Yoghurts een gekke body geeft, alsook hun verse, gekweekte karnemelk, die zorgt voor een beetje zuurheid.
HOOGMEIERIJ PASSENDAELE
Het bedrijf De Hoogmeierij van Nancy Ostyn en Johan Devriendt staat al meer dan 22 jaar synoniem voor de fijnste rode bessen, frambozen en braambessen. Het is ook de plaats waar de zachtfruittelers van de streek hun gevulde bakjes naartoe brengen om ze te laten verpakken met hun nieuwe sealingmachine. Zij telen de wonderbaarlijke, zoetzure braambessen voor onze zomersmaken.
CASA LUKER CHOCOLATE
Casa Luker is een familiebedrijf dat ons voorziet van de lekkerste chocolade die we ooit geproefd hebben. Ze werken exclusief met Cacao Fino de Aroma, natural cacaopoeder die typisch fruitige, bloemige & nootachtige mouttonen vrijlaat. Hun missie is om het welzijn in de volledige bean-to-bar keten te stimuleren; direct trade, single-origin. Duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie is geweven in alles wat ze doen. Dag in, dag uit zetten ze zich in voor kwaliteit en de ontwikkeling van uitzonderlijke smaken en doelbewuste chocoladeproducten.
BIJENHUIS LEKENS
Er gaat niets boven de smaak, geur en textuur van lokaal geproduceerde honing. Dankzij Marie-Rose Lekens, imker en herborist van Bijenhuis Lekens, kunnen wij een deel van deze smaakvolle honing bemachtigen om te verwerken in ons prachtige Honey Vanilla ijs. De liefde voor de bijen en de natuur erfde Marie-Rose van haar vader die beroepsimker was sinds 1914. De kruidentuin staat vol met bloemen en planten in functie van de bijenteelt, een deel van de bijenkasten staat er ook opgesteld zodat u de bijen aan het werk kunt zien.
OR COFFEE ROASTERS
Tom Janssens en zijn vrouw Katrien richtten in 2001 OR Coffee Roasters op en worden erkend als pioneers in de sector, vanwege het creëeren van het Direct Trade-aankoopmodel, single-origine koffies en hippe koffiebars.
Vandaag de dag is ongeveer 90% van OR coffee Direct trade. Ze richten zich volledig op het behouden van duurzame relaties en het vinden van Specialty Coffee over de hele wereld. Om deze bonen vervolgens met aandacht en respect voor de verschillende smaken te branden tot uitstekende koffie. We zijn dan ook super trots om met hen samen te werken voor ons OR Roasted Coffee ice creams.
T-NUTS
T-Nuts werd in 2016 opgestart door Ilse en haar partner James en staan sindsdien gekend voor hun uitgebreid aanbod van kwaliteitsvolle courante en exclusievere notensoorten. Het was dan ook vanzelfsprekend dat we voor de Toasted Hazelnut Paste en Pistachio Honey met deze sympathieke mensen in zee gingen. Het T-nuts team staat altijd klaar met info over kwalitatief, herkomst en de typerende smaak van noten, en hoe ze te gebruiken in de keuken. Bovendien branden ze hun noten op artisanale wijze en selecteren hiervoor met veel know how de lekkerste soorten. Hun gebrande pecannoten zijn echt hémels, smaakbommen in onze Whiskey Toasted pecans.
REMY MARTIN COGNAC
Het Cognachuis Rémy Martin is gevestigd in Cognac en produceert al bijna 300 jaar prachtige Fine Champagne Cognac. Deze prestigieuze Cognac is gemaakt van selecte druiven uit de prestigieuze Fine Champagne Cognac crus en is perfect in balans om zowel krachtige als elegante aroma’s van steenfruit en vanille te verenigen. Rémy Martin maakt gebruik van traditionele destillatie in kleine koperen koperstaven, de rijping vindt plaats in Franse Limousin eiken vaten.