Overslaan naar inhoud

< BACK TO THE KITCHEN

AMY'S KITCHEN 

VANILLA BEAN BERRY CRISP

Deze smaak is geïnspireerd op Amy’s favoriete dessert: een warme bessencrumble met een bol vanille-ijs. In Vanilla Bean Berry Crisp hebben we dat gevoel van versgebakken comfort vertaald naar een ijsje dat het hele jaar door diezelfde zomerse energie in zich draagt.

Alles begint bij de bessen. In de zomer, wanneer de braambessen op hun best zijn, halen we ze rechtstreeks bij zachtfruittelers Johan Devriendt en Nancy Ostyn van de Hoogmeierij in Passendale. De bessen worden met de hand gesorteerd en daarna langzaam ingekookt met een beetje suiker en een vleugje zwarte bes. Zo ontstaat een rijke, friszoete saus vol natuurlijke smaak en kleur.

Ondertussen bakken we de havercrumble die zorgt voor die herkenbare, knapperige textuur. De geur van gebakken haver en boter vult de keuken nog voor de oven opengaat. Als laatste maken we het vanille-ijs, op basis van verse room en melk, waarin we echte vanillestokken uit Uganda laten trekken. Dat proces duurt uren, maar alleen zo wordt de smaak warm, rond en diep.

Wanneer alle componenten klaar zijn, brengen we ze samen: de bessen, de crumble en het vanille-ijs. In elke pint zit het evenwicht tussen zuur en zoet, tussen frisheid en zachtheid — alsof je een lepel neemt van een versgebakken crumble met smeltend ijs erbovenop. Vanilla Bean Berry Crisp is een smaak die enkel kan ontstaan uit tijd, geduld en de juiste zomerzon. Fris, fruitig, romig en herkenbaar — puur zomerplezier in een potje!