THE MAGIC OF ICE CREAM


Ijs is niet zomaar een dessert, het is een beleving. Het start met het kiezen van smaken, zodra je dat hebt gedaan, kun je niet anders dan er volledig van genieten, helemaal in het moment te zijn. 


Prachtig toch, hoe iets simpels als ijs, je naar het hier en nu kan brengen. 


FLAVOR ARTIST


In ICE ICE AMY zit het hart van Amélie Cobbaert, de flavor artist en bezieler van het ijsmerk. Als jobstudent in een ijssalon ontdekte ze de magie van ijs. Ijs brengt mensen samen en creëert een moment van geluk. Na een culinaire opleiding en een grote passie voor food gemaakt vanaf scratch was Amélie vastbesloten het concept ijs te herdefiniëren. 


Een nieuwe benadering van niet alleen de ingrediënten maar ook het proces, de presentatie en de smaakcombinaties resulteert in een onvergetelijke ijservaring. 

Ons ijs heeft een romige, zachte textuur met een stevige body die langzaamaan wegsmelt op je tong en je achterlaat met een unieke smaakbeleving.


Haar doel is om verhalen te vertellen met haar smaken en een gevoel van verbondenheid te creëren. Ze laat zich inspireren op nostalgische momenten zoals herinneringen uit haar jeugd - Vanillepudding met Speculoos, nieuwe culturen en keukens - Hanoi Famous Egg Coffee of de smaken van lokale producten Strawberry Buttermilk. Ze ontwerpt smaken die herinneringen oproepen, nieuwe verhalen vertellen of geïnspireerd zijn op reizen en onverwachte smaakcombinaties. 



We are ingredient minimalists, but flavor maximalists.

SCIENCE OF ICE CREAM


 Ijs is meer dan enkel de smaak, het gaat over de manier waarop het smelt en geleidelijk smaken en geuren onthult. Om een ijsje écht als perfect te ervaren moet alles in balans zijn : smaak, textuur, body en de finish - de smaak die achterblijft in je mond. 


Wanneer je werkt met verse ingrediënten en zonder industriële hulpmiddelen wordt dit complex, alles wat je toevoegt aan ijs brengt verstoord de balans.  

Elke smaak vraagt een andere recept en proces om de juiste structuur te verkrijgen. Begrijpen hoe alle ingrediënten met elkaar reageren op moleculair niveau is waarrond het allemaal draait bij ijs maken. 




EVERYTHING MADE FROM SCRATCH


Al ons ijs is gemaakt met echte ingrediënten zoals verse melk en room, rijpe aardbeien, vanillestokken - en dit zorgt voor pure, diepe smaken zonder dat het te zoet hoeft te zijn. Alles wat in ons ijs gaat - van karamelsaus, ovengebakken crumble tot zachte soezenflakes - is gemaakt in onze keuken. 


Zoals in een goed restaurant is de basis goede producten, daarom gaan we opzoek naar gepassioneerde producenten, boeren en leveranciers die alles weten over hun product en wanneer het op z'n best is.  



MOMENT OF HAPPINESS


Ijs brengt mensen samen, initieert gesprekken en roept herinneringen op. Het doet je denken aan een prachtige avondwandeling tijdens zonsondergang, onbezorgde momenten met vrienden en familie of het ontdekken van een bijzondere smaak tijdens een persoonlijke traktatie. 


Het moment dat je begint aan een ijsje, word je bijna gedwongen om alles los te laten en puur te genieten. Kortom ijs is geen traktatie, het is een belevenis - een klein beetje magie in elke scoop. 

SIGNATURE FLAVORS​



LIMITED-EDITION FLAVORS​