BAKKEN MET IJS?
BAKKEN MET IJS?
Mmmm... Je kocht een pint bij ICE ICE AMY!
IJs is zoveel meer dan alleen een dessert in een pot. Het vormt de perfecte basis voor talloze verrassende en smaakvolle creaties. Op deze pagina ontdek je hoe je met ijs — of het nu stevig, zacht of al een beetje gesmolten is — de lekkerste recepten maakt. Van snelle milkshakes tot speelse desserts: zo haal je het maximum uit elke pint van ICE ICE AMY.
MILKSHAKE
RECEPT
INGREDIËNTEN
- Melk
- Je gesmolten ijs
BEREIDINGSWIJZE
- Blend het ijs met een scheutje melk en je hebt instant een romige, smaakvolle milkshake.
TIP: restje van onze Pistachio Honey? Voeg een shot espresso toe en maak er een Pistachio Affogato Milkshake mee!
MILKSHAKE
Gesmolten ijs is het ideale startpunt voor een heerlijke, snelle milkshake. Want waarom zou je perfect lekkere ijs zomaar verloren laten gaan? Met dit eenvoudige recept tover je je smeltende restjes om tot een romige, frisse milkshake die net zo lekker is als een klassieke milkshake, maar nóg makkelijker. Zin om aan de slag te gaan?
RECEPT
INGREDIËNTEN
- Melk
- Je gesmolten ijs
BEREIDINGSWIJZE
- Blend het ijs met een scheutje melk en je hebt instant een romige, smaakvolle milkshake.
TIP: restje van onze Pistachio Honey? Voeg een shot espresso toe en maak er een Pistachio Affogato Milkshake mee!
BROODPUDDING
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 500gr gesmolten ijs
- 2 eitjes
- 250gr oude sandwiches/wit brood/brioches of koffiekoeken (afhankelijk van hoe deluxe je het wil maken)
- Indien gewenst: chocoladestukjes, noten of rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
- Blend het ijs met een scheutje melk en je hebt instant een romige, smaakvolle milkshake.
VERLOREN BROOD
De legale reden om ijs te eten tijdens je ontbijt.
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 500gr gesmolten ijs
- 2 eitjes
- Dikke snede van je favoriete oud brood
- Hoeveboter om in te bakken
- Indien gewenst: chocoladestukjes, noten of rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
- Warm het gesmolten ijs lichtjes op tot het lauw is.
- Klop de eieren erdoor tot een romig, licht dik beslag.
- Dip het brood erin tot het verzadigd, maar niet zompig is.
- Bak in boter op matig vuur tot beide kanten diep goudbruin zijn.
- Serveer met je favoriete fruit
TIP: Mijn favoriete combinaties:
- Banaan met een mix van geroosterde noten
- Roomkaas met rood fruit (braambes, frambozen of aardbeien)
TIP: Als je OR Roasted Coffee ijs gebruikt, doe dan nog een shotje amaretto in het mengsel en beleg deze dan met een laag mascarpone of roomkaas en bestrooi met cacaopoeder - overheerlijk!
BANANENPANNENKOEKEN
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 200gr gesmolten ijs (ideaal met Baked Banana Brown Sugar, Honey Vanilla of Darkest Chocolate)
- 2 zeer rijpe bananen
- 2 eieren
- 120 gr havermout
- Snuifje zout
- Optioneel: beetje kaneel
BEREIDINGSWIJZE
- Plet de bananen tot een puree.
- Meng de geplette bananen met de eieren en het gesmolten ijs tot een romige basis.
- Roer er vervolgens de havermout en het zout door (eventueel andere kruiden zoals kaneel).
- Laat het beslag 10 minuten rusten zodat de havermout kan binden en indikken.
- Verwarm een pan met wat boter
- Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan, laat bakken op middelhoog vuur. Ze bakken mooi als je ze compact houdt.
- Wacht tot de bovenkant mat wordt en draai om, laat de andere kant nog 1 à 2 minuten bakken.
- Klaar om te serveren!
SNELLE PUDDING
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 500ml ijs
- 3 eigelen
BEREIDINGSWIJZE
- Warm het ijs langzaam op in een pan.
- Voeg de losgeklopte eigelen eraan toe.
- Laat lichtjes koken tot het ingedikt is tot een puddingachtige textuur.
TIP: Gebruik dit als een laagje voor in je tiramisu, warme pudding met topping zoals fruit/speculoos/crumble/noten of als vulling voor soezen.
BANANENPANNENKOEKEN
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 200gr gesmolten ijs (ideaal met Baked Banana Brown Sugar, Honey Vanilla of Darkest Chocolate)
- 2 zeer rijpe bananen
- 2 eieren
- 120 gr havermout
- Snuifje zout
- Optioneel: beetje kaneel
BEREIDINGSWIJZE
- Plet de bananen tot een puree.
- Meng de geplette bananen met de eieren en het gesmolten ijs tot een romige basis.
- Roer er vervolgens de havermout en het zout door (eventueel andere kruiden zoals kaneel).
- Laat het beslag 10 minuten rusten zodat de havermout kan binden en indikken.
- Verwarm een pan met wat boter
- Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan, laat bakken op middelhoog vuur. Ze bakken mooi als je ze compact houdt.
- Wacht tot de bovenkant mat wordt en draai om, laat de andere kant nog 1 à 2 minuten bakken.
- Klaar om te serveren!
SNELLE PUDDING
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 500ml ijs
- 3 eigelen
BEREIDINGSWIJZE
- Warm het ijs langzaam op in een pan.
- Voeg de losgeklopte eigelen eraan toe.
- Laat lichtjes koken tot het ingedikt is tot een puddingachtige textuur.
TIP: Gebruik dit als een laagje voor in je tiramisu, warme pudding met topping zoals fruit/speculoos/crumble/noten of als vulling voor soezen.
ICE CREAM CAKE
RECEPT
INGREDIËNTEN
- 400 gr bloem
- 500 gr ijs (smaak naar keuze)
- snuifje zout
BEREIDINGSWIJZE
- Smelt het ijs.
- Meng het ijs samen met de bloem en het zout tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een cakevorm.
- Bak voor ongeveer 45 min op 175°C.
- Resultaat: een dense, zachte cake die smaakt naar je favoriete ijssmaak.