Overslaan naar inhoud

KOKEN MET IJS?


MILKSHAKE

Gesmolten ijs is het ideale startpunt voor een heerlijke, snelle milkshake. Want waarom zou je perfect lekkere ijs zomaar verloren laten gaan? Met dit eenvoudige recept tover je je smeltende restjes om tot een romige, frisse milkshake die net zo lekker is als een klassieke milkshake, maar nóg makkelijker. Zin om aan de slag te gaan?

RECEPT

INGREDIËNTEN
  • Melk
  • Je gesmolten ijs
BEREIDINGSWIJZE
  1. Blend het ijs met een scheutje melk en je hebt instant een romige, smaakvolle milkshake. 

TIP: restje van onze Pistachio Honey? Voeg een shot espresso toe en maak er een Pistachio Affogato Milkshake mee!


BROODPUDDING


RECEPT

INGREDIËNTEN
  • 500gr gesmolten ijs 
  • 2 eitjes 
  • 250gr oude sandwiches/wit brood/brioches of koffiekoeken (afhankelijk van hoe deluxe je het wil maken) 
  • Indien gewenst: chocoladestukjes, noten of rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
  1. Blend het ijs met een scheutje melk en je hebt instant een romige, smaakvolle milkshake. 

VERLOREN BROOD

De legale reden om ijs te eten tijdens je ontbijt.

RECEPT

INGREDIËNTEN
  • 500gr gesmolten ijs 
  • 2 eitjes 
  • Dikke snede van je favoriete oud brood
  • ​Hoeveboter om in te bakken
  • Indien gewenst: chocoladestukjes, noten of rozijnen

BEREIDINGSWIJZE
  1. Warm het gesmolten ijs lichtjes op tot het lauw is. 
  2. Klop de eieren erdoor tot een romig, licht dik beslag. 
  3. Dip het brood erin tot het verzadigd, maar niet zompig is. 
  4. Bak in boter op matig vuur tot beide kanten diep goudbruin zijn.
  5. Serveer met je favoriete fruit

TIP: Mijn favoriete combinaties: 

    1. Banaan met een mix van geroosterde noten 
    2. Roomkaas met rood fruit (braambes, frambozen of aardbeien) 

TIP: Als je OR Roasted Coffee ijs gebruikt, doe dan nog een shotje amaretto in het mengsel en beleg deze dan met een laag mascarpone of roomkaas en bestrooi met cacaopoeder - overheerlijk! 

BANANENPANNENKOEKEN

RECEPT

INGREDIËNTEN
  • 200 gr gesmolten ijs (ideaal met Baked Banana Brown Sugar, Honey Vanilla of Darkest Chocolate)
  • 2 zeer rijpe bananen 
  • 2 eieren 
  • 120 gr havermout 
  • Snuifje zout 
  • Optioneel: beetje kaneel 
BEREIDINGSWIJZE
  1. Plet de bananen tot een puree.
  2. Meng de geplette bananen met de eieren en het gesmolten ijs tot een romige basis. 
  3. Roer er vervolgens de havermout en het zout door (eventueel andere kruiden zoals kaneel). 
  4. Laat het beslag 10 minuten rusten zodat de havermout kan binden en indikken. 
  5. Verwarm een pan met wat boter
  6. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan, laat bakken op middelhoog vuur. Ze bakken mooi als je ze compact houdt. 
  7. Wacht tot de bovenkant mat wordt en draai om, laat de andere kant nog 1 à 2 minuten bakken.
  8. Klaar om te serveren!